Julmatsutmaning

Jo, julmaten var alldels utmärkt.
Vi överträffade oss själva.

Alla bidrar med det de vill och kan
till denna tilldragelse och det är bra.
Då kan var och en bidra med just sin specialité.
Och det blir alltid lika lyckat!

Däremot har jag en synnerligen
förvånande upptäckt när det gäller just julmat.
Hur kan den liksom föröka sig?

Det är ett fasligt sjå att få fram allt till matdax.
(men kul)
Men när alla är mätta och trötta,
ja, då har liksom allt blivit mer.....

Och när det sedan ska in i kylskåpet,
då är det som om köttbullarna liksom blåser upp sig,
bruna bönorna sprider ut sig
och laxarna får vida vingar????

Och så idag kommer nästa utmaning:
Hur ska vi nu,
med den repertoar av mat som finns i kylen,
lyckas äta ojulig mat i ett par dagar?
För snart är det Julafton
och på Annandagen är det ju
julbord med kamrater.....

Jo av köttbullar (och kanske prinskorv)
kan man göra en krämig pastasås.
Julkorven kan man äta till potatismos.
Bruna bönor får serveras med fläsk.

De på olika sätt tillredda laxarna
är fortfarande en utmaning men
paj kan man ju göra av det mesta.
Alla sillarna får snällt vänta i sina burkar.

Inför julskinkan får vi dock kapitulera
 - tur att skinksmörgås är så gott!!!!

kram
ingla

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0